Werken in de Horeca

Veel jongeren werken in de horeca en waarom ook niet! Het is de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en de horeca is een van de leukste branches om in te werken. Lijkt het je leuk om te werken in een voetbalstadion? Kijk dan, tijdens het uitserveren van de drankjes in de skybox, stiekem mee naar de wedstrijd. Of waan je in tropische sferen als barman- vrouw bij de beachclub van Groningen. Maar denk ook aan kantinemedewerker, runner, barista of keukenhulp. Bekijk onze horeca vacatures. Kom sfeer proeven in de horeca!

Wij hebben altijd functies openstaan in de bediening, als keukenassistent, zelfstandig werkend kok, afwasser of achter de bar. Maar ook in de housekeeping zoeken wij assistentie.

Waarom werken in de Horeca?

Wist je dat horeca niet meer of minder is dan de samenvoeging van de woorden hotel, restaurant en café? Horeca vind je dan ook overal en heeft veel uiteenlopende functies. Naast deze diversiteit in banen een geweldige plek om praktische ervaring op te doen. Leer met drie borden lopen, krik je talen zoals bijvoorbeeld Duits op en word een echte teamplayer! Vaardigheden die niet alleen handig zijn voor tijdens je studie, maar ook een aanwinst voor je latere carrière. Daarnaast is werken in de horeca een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen. Hier worden veel vrienden gemaakt! Toekomstige barmannen en -vrouwen, cateringmedewerkers, bedieningsmedewerkers, keukenpersoneel en barista’s in spe, bekijk onze horeca vacatures hieronder.

Voordelen van de Horeca

  • Flexibele werktijden Als student komt je opleiding op de eerste plaats. Het is dan ook van belang dat je bijbaan flexibiliteit biedt. Met werken in de horeca zit dat wel snor. De restaurants, hotels en cafés begrijpen jou, als student, als geen ander en bieden je een rooster dat aansluit bij jouw studie. Zo stel je, jouw ideale bijbaan perfect af op je opleiding. Plan je werk gemakkelijk om je studie heen bij Pro Students.
  • Hospitality leerschool Van de begroeting en het plaatsen van gasten aan tafel tot aan de volgorde van het bestek. De gastvrije manier hoe je mensen benaderd en de vriendelijk glimlach waarmee je uitserveert. In de horeca heb je deze vaardigheden zo onder de knie. Super handig als je een etentje organiseert voor vrienden of voor het eerst op de koffie gaat bij je schoonouders.
  • Dynamische werkomgeving De horeca een dynamische branche waar geen dag hetzelfde is. Iedere dag brengt weer nieuwe verrassingen met zich mee. Je weet namelijk niet van te voren welke mensen er vandaag plaats nemen op je terras of wie bij jou komt borrelen aan de bar. Zo kan het rustig worden of juist extreem druk of dat je door ziekte bij moet springen op een andere afdeling. Laat je verassen door onze horeca vacatures!

Laatste vacatures in de Horeca

Zelfstandig werkend kok

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen, Zorg / welzijn

Kok bij Grandcafé 👨‍🍳 Wil jij als kok aan de slag in een bijzondere en gezellige werkomgeving? Ben jij flexibel inzetbaar en kun jij jezelf zelfstandig redden in de keuken? Dan is deze vacature iets voor jou! Voor een Grandcafé in Groningen bieden wij een unieke kans. Dit sfeervolle lunchcafé met terras is gelegen aan een meubelboulevard. Tevens een werkplek waar cliënten, mensen met een verstandelijke of psychische beperking, die met ondersteuning van medewerkers (zo als jou) het café runnen. Zij werken hier dagelijks aan hun persoonlijke ontwikkeling, leren nieuwe vaardigheden en beleven plezier in hun werk, onder begeleiding van hun persoonlijke begeleiders. Als kok speel jij een belangrijke rol in dit proces door niet allen heerlijke lunches te bereiden, maar deze vooral te creëren door samen te werken met dit diverse en enthousiaste team. Functieomschrijving Als zelfstandig werkende kok ben je verantwoordelijk voor het bereiden van heerlijke lunchgerechten, zoals broodjes, salades, soepen en snacks. Daarnaast verzorg je de voorbereiding en houd je de keuken schoon. Je begint met ongeveer 2 dagen per week (van 10:00 tot 15:00/16:00 uur), met flexibele inzetbaarheid tijdens vervanging bij ziekte of vakanties. De werkdagen zijn flexibel van maandag t/m zaterdag, waarbij zaterdag vaak een drukke dag is. Ervaring is geen vereiste, dus ook als je nog geen jarenlange ervaring als kok hebt, ben je welkom. Wij zorgen voor een goede begeleiding en inwerkperiode, zodat je snel je draai vindt in de keuken. Functie-eisen: Ervaring als kok is geen vereiste, maar je moet wel zelfstandig kunnen werken; je hebt een passie voor koken; mocht je gewerkt hebben in een instellingskeuken is dat prima; geschikt voor iemand met een tussenjaar die graag wat werkervaring wil opdoen; goede inwerk- en begeleidingsmogelijkheden zijn aanwezig; je bent zelf in het bezit van een zwarte broek en zwarte schoenen (geen speciale anti-slip schoenen vereist); je bent flexibel inzetbaar. Wat wij bieden: Salaris tussen €15,90 en €18,85 per uur, afhankelijk van ervaring; parttime werk, 2 dagen per week van 10.00 tot 15.00/16.00 uur; op termijn zeker mogelijkheden voor meer uren; een gezellige, leerzame werkplek binnen een sociale onderneming; mogelijkheid om ervaring op te doen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen; locatie: Groningen. Geïnteresseerd? Je kunt solliciteren door op onderstaande button te klikken. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hotel Medewerker Bediening - Wonen en werken op eiland

  • Vlieland
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Werken op een prachtig Waddeneiland! 🏖️ Heb jij een passie voor gastvrijheid en ben je op zoek naar een unieke horeca-ervaring vanaf september? Kom werken op het prachtige Waddeneiland Vlieland. Stel je voor: werken op een eiland, omringd door zon, zee en de rust van de natuur. Dit is jouw kans om je horeca-skills te verbeteren terwijl je geniet van het eilandleven op het idyllische Vlieland. Klinkt dit goed? Stap aan boord en maak deze onvergetelijke reis naar Vlieland. Wat ga je doen? Elke dag begin je met frisse energie op dit mooie Waddeneiland. Je checkt de agenda om te zien welke reserveringen er zijn en maakt de nodige voorbereidingen: tafels dekken, servies, glazen en bestek klaarzetten. De eerste gasten komen binnen en de koffie staat al klaar. Na een drukke lunch neem je even pauze, om daarna weer aan de slag te gaan voor het diner. Je houdt de tafels netjes en springt bij in de keuken als dat nodig is. Nog even de laatste lading bestek poleren. De dag vloog voorbij! Aan het einde van de week vier je samen met je collega’s jullie succes met een duik in zee om de week af te sluiten. Wat vragen wij van jou? - Enthousiasme en een stralende glimlach; - gastgerichtheid zit in jouw DNA; - beschikbaar vanaf september voor in ieder geval twee maanden; - flexibiliteit. Wat kun je verwachten? - Mogelijkheid voor kost en inwoning tegen een kleine betaling; - een schat aan ervaring in de horeca; - werken in een hecht team met leuke collega's; - trainingen; - een werkomgeving op een eiland die jouw hart sneller doet kloppen. Solliciteer nu en maak deel uit van het leukste horeca-team op Vlieland! Klik op onderstaande button en begin aan een avontuur met nieuwe vriendschappen en onvergetelijke momenten. Wij nemen binnen één werkdag contact met jou op!

Horecamedewerker FC Emmen

  • Emmen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Horecamedewerkers gezocht voor een nieuw seizoen bij FC Emmen!⚽ Ben jij een horecamedewerker met een rood-wit hart? Wil je bijdragen aan het succes van deze voetbalclub? Word horecamedewerker bij FC Emmen en breng samen de club naar een hoger niveau! De aftrap van het nieuwe seizoen is op 9 augustus! Wat ga je doen? Tijdens de thuiswedstrijden verzorg je als horecamedewerker de supporters in de business lounge of skybox met heerlijke hapjes en drankjes. Daarnaast voer je barwerkzaamheden uit en ontvang je gasten met een warme glimlach. De wedstrijden vinden meestal in het weekend plaats, maar soms ook doordeweeks in de avond. Als horecamedewerker bij FC Emmen ben je de spil in de wedstrijdbeleving van onze gasten. Speelschema: Vrijdag 9 augustus 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 23 augustus 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 13 september 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Maandag 16 september 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 4 oktober 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Maandag 21 oktober 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 25 oktober 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 8 november 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 25 november 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Zondag 8 december 2024 - v.a. 14.45 - eindtijd onbekend Vrijdag 20 december 2024 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Zondag 19 januari 2025 - v.a. 14.45 - eindtijd onbekend Vrijdag 31 januari 2025 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 7 maart 2025 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 14 maart 2025 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 4 april 2025 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Vrijdag 18 april 2025 - v.a. 18.00 - eindtijd onbekend Functie-inhoud: - Flexibele baan tijdens alle thuiswedstrijden; - serveren van drankjes en hapjes; - barwerkzaamheden; - ontvangst van gasten. Functie-eisen: - Passie voor de horeca; - ervaring is een pluspunt; - gastvrij en servicegericht; - flexibel inzetbaar. Wat bieden wij? - Salaris conform cao; - reiskostenvergoeding; - vaste uren; - een leuk en gezellig team. Ben jij klaar om in het bruisende stadion van FC Emmen aan de slag te gaan? Reageer snel en word een gewaardeerde collega in ons horeca team. Ontdek de sfeer en collegialiteit die werken als horecamedewerker bij FC Emmen zo bijzonder maakt! Kom zelf de sfeer proeven in het leukste stadion van Drenthe. Reageer snel! Solliciteren kan door op de onderstaande knop te klikken. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Staat je vacature
er niet tussen?

Wij helpen jou graag verder bij het vinden van jouw nieuwe horeca baan. Schrijf je in en wij helpen je verder.

Inschrijven
Schrijf je in voor onze vacature alert
Schrijf je in en vind jouw nieuwe baan —

Medewerker bediening

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

“Horeca is een passie” Ouderwetse hoffelijkheid in een nieuw jasje. Een heerlijke uitvalbasis om te genieten. Een pittoreske dorp in Friesland, een authentiek en modern hotel aan het water, kwaliteit en personal touch staat voorop… wie wil daar nu niet werken? Lees snel verder en grijp deze mooie kans! Samen met het team zorg je voor een totale gastvrijheid, elke dag weer wil inzetten om de kwaliteit naar een next level te tillen. Met jouw passie voor het vak ben jij de inspirator. Je houdt overzicht, maakt van chaos weer rust en je vindt het prettig om te werken in een dynamisch bedrijf. Een gastvrije houding naar elke klant, de toerist, de zakenman, de bruid of de bouwvakker. Iedereen is welkom. Met jouw leidinggevende capaciteiten draait het team als een tierelier. Je start jouw dag met een bakje koffie of thee. Met jouw collega’s check je de agenda van die dag. De hotelgasten komen al langzaam binnenstromen in de ontbijtzaal. Daar weet het ontbijtteam precies wat ze moeten doen. Telefoon, reservering voor een lunch op zaterdag, 15 personen. Je noteert alle informatie keurig netjes en zorgt dat de klant die dag nog alle juiste informatie hebt gemaild. De chef kok geeft nog een paar tips. In de middag komen er weer gasten inchecken. Tussendoor gasten voor een kop koffie met wat lekkers, of twee die even een rustig plekje willen om te vergaderen. In het restaurant verloopt alles optimaal. In de avond ben je aan het serveren, adviseren en zorg jij voor een ontspannen sfeer voor de gasten. Buiten het seizoen is het rustig, maar in het seizoen moet iedereen volop aan de bak. Naast het hotel, is er een Grand Café, een mooi terras aan het water waar je ook een sloep kunt huren. Genieten van een drankje, een heerlijke maaltijd, of heb je wat te vieren? Het kan hier allemaal. Relaxen en ontspannen, dat is waar het hier om draait. Functie eisen: - Je bent gastvrij; - Min. MBO werk- & denkniveau, bij voorkeur relevante opleiding; - ervaring is een grote pré; - pro actief & flexibel; - oplossingsgericht; - zelfstandig werken & maakt je eigen keuzes; - leidinggevende capaciteiten; - goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal (Duits is een pré) - je reist met het OV, of je bent in het bezit van eigen vervoer. Je kunt per direct starten. Vanwege dat het een seizoenbedrijf is, is de locatie afhankelijk van de drukte. De werkzaamheden kunnen tot oktober duren, maar wellicht ook tot december. Wat bieden wij? - Salaris conform CAO Horeca; - een baan voor 24 – 38 uur; - ruimte voor ontwikkeling; - dynamisch bedrijf met een persoonlijke touch

Zelfstandig werkend kok

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Zelfstandig werkend kok Creatief, koken met passie en gaan voor kwaliteit. Is dit wie jij bent? Lees dan snel verder! Ben je beschikbaar voor 32 uur per week van woensdag t/m zondag, dan ben je van harte welkom! Laat jij de gasten genieten van een heerlijk broodje, salade of een diner? Je werkt 4 dagen in de week. De dagen kunnen verschillen. Je kunt per direct starten. Onze opdrachtgever heeft een geweldige ligging op een prachtige plek aan het water. Bij mooi weer, genieten de gasten dan ook van een mooi uitzicht vanaf het grote terras. Ook is er gelegenheid voor o.a. workshops, feesten, partijen en vergaderingen. Functie inhoud: Als zelfstandig werken kok ben jij primair verantwoordelijk voor het mise en place en de bereiding van diverse gerechten voor onze gasten. Jij zorgt voor een goed verloop en bent in staat alles vlekkeloos te laten verlopen in de keuken. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor het signaleren van verbeteringen en de kwaliteit waarborgen in de keuken. Jij hebt passie voor het vak en bent gemotiveerd om van deze keuken een succes te maken. Je loopt de keuken in met bakje koffie of thee, kijkt in de agenda welke reserveringen er zijn voor die dag. Volop begin je aan de mise en place. Een lunch tussendoor, gasten voor het diner en nog een reservering voor een high tea. De bestellingen komen binnen en je geeft door aan de sous chefs wat ze moeten doen. Is het wat rustig, dan check je de voorraden en bestel je de producten die je nodig hebt. Na een drukke, maar leuke dag zorg je dat alles weer schoon en opgeruimd is in de keuken. Nog even doornemen wat er de volgende dag op het menu en in de agenda staat, nog een drankje en dan met een voldaan gevoel naar huis Het is einde van de week, met z’n allen nog even een heerlijk drankje om de week af te sluiten. Sta je niet op het rooster, sluit dan gezellig aan. Functie eisen: - Ervaring in de keuken is een must; - goede communicatieve en sociale vaardigheden; - zelfstandig en gestructureerd kunnen werken; - verantwoordelijkheidsgevoel; - flexibiliteit en een collegiale werkhouding; - weten van aanpakken en stressbestendig. Wat bieden wij? - Salaris conform cao; - werken in een gedreven team; - fulltime of parttime baan; - werken op een toplocatie. Heb jij passie voor het vak en serveer jij alleen maar kwaliteit? Dan is dit jouw kans! Reageer dan snel! Wie weet sta jij binnenkort overheerlijke gerechten voor te bereiden in de keuken van deze geweldige zaak.

Werken in een ander vakgebied?

Horeca toch niet helemaal jouw ding? Kom dan werken in een ander vakgebied!

Schrijf je in voor onze vacature alert