Werken in de Horeca

Veel jongeren werken in de horeca en waarom ook niet! Het is de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en de horeca is een van de leukste branches om in te werken. Lijkt het je leuk om te werken in een voetbalstadion? Kijk dan, tijdens het uitserveren van de drankjes in de skybox, stiekem mee naar de wedstrijd. Of waan je in tropische sferen als barman- vrouw bij de beachclub van Groningen. Maar denk ook aan kantinemedewerker, runner, barista of keukenhulp. Bekijk onze horeca vacatures. Kom sfeer proeven in de horeca!

Wij hebben altijd functies openstaan in de bediening, als keukenassistent, zelfstandig werkend kok, afwasser of achter de bar. Maar ook in de housekeeping zoeken wij assistentie.

Waarom werken in de Horeca?

Wist je dat horeca niet meer of minder is dan de samenvoeging van de woorden hotel, restaurant en café? Horeca vind je dan ook overal en heeft veel uiteenlopende functies. Naast deze diversiteit in banen een geweldige plek om praktische ervaring op te doen. Leer met drie borden lopen, krik je talen zoals bijvoorbeeld Duits op en word een echte teamplayer! Vaardigheden die niet alleen handig zijn voor tijdens je studie, maar ook een aanwinst voor je latere carrière. Daarnaast is werken in de horeca een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen. Hier worden veel vrienden gemaakt! Toekomstige barmannen en -vrouwen, cateringmedewerkers, bedieningsmedewerkers, keukenpersoneel en barista’s in spe, bekijk onze horeca vacatures hieronder.

Voordelen van de Horeca

  • Flexibele werktijden Als student komt je opleiding op de eerste plaats. Het is dan ook van belang dat je bijbaan flexibiliteit biedt. Met werken in de horeca zit dat wel snor. De restaurants, hotels en cafés begrijpen jou, als student, als geen ander en bieden je een rooster dat aansluit bij jouw studie. Zo stel je, jouw ideale bijbaan perfect af op je opleiding. Plan je werk gemakkelijk om je studie heen bij Pro Students.
  • Hospitality leerschool Van de begroeting en het plaatsen van gasten aan tafel tot aan de volgorde van het bestek. De gastvrije manier hoe je mensen benaderd en de vriendelijk glimlach waarmee je uitserveert. In de horeca heb je deze vaardigheden zo onder de knie. Super handig als je een etentje organiseert voor vrienden of voor het eerst op de koffie gaat bij je schoonouders.
  • Dynamische werkomgeving De horeca een dynamische branche waar geen dag hetzelfde is. Iedere dag brengt weer nieuwe verrassingen met zich mee. Je weet namelijk niet van te voren welke mensen er vandaag plaats nemen op je terras of wie bij jou komt borrelen aan de bar. Zo kan het rustig worden of juist extreem druk of dat je door ziekte bij moet springen op een andere afdeling. Laat je verassen door onze horeca vacatures!

Laatste vacatures in de Horeca

Medewerker bediening

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

“Horeca is een passie” Ouderwetse hoffelijkheid in een nieuw jasje. Een heerlijke uitvalbasis om te genieten. Een pittoreske dorp in Friesland, een authentiek en modern hotel aan het water, kwaliteit en personal touch staat voorop… wie wil daar nu niet werken? Lees snel verder en grijp deze mooie kans! Samen met het team zorg je voor een totale gastvrijheid, elke dag weer wil inzetten om de kwaliteit naar een next level te tillen. Met jouw passie voor het vak ben jij de inspirator. Je houdt overzicht, maakt van chaos weer rust en je vindt het prettig om te werken in een dynamisch bedrijf. Een gastvrije houding naar elke klant, de toerist, de zakenman, de bruid of de bouwvakker. Iedereen is welkom. Met jouw leidinggevende capaciteiten draait het team als een tierelier. Je start jouw dag met een bakje koffie of thee. Met jouw collega’s check je de agenda van die dag. De hotelgasten komen al langzaam binnenstromen in de ontbijtzaal. Daar weet het ontbijtteam precies wat ze moeten doen. Telefoon, reservering voor een lunch op zaterdag, 15 personen. Je noteert alle informatie keurig netjes en zorgt dat de klant die dag nog alle juiste informatie hebt gemaild. De chef kok geeft nog een paar tips. In de middag komen er weer gasten inchecken. Tussendoor gasten voor een kop koffie met wat lekkers, of twee die even een rustig plekje willen om te vergaderen. In het restaurant verloopt alles optimaal. In de avond ben je aan het serveren, adviseren en zorg jij voor een ontspannen sfeer voor de gasten. Buiten het seizoen is het rustig, maar in het seizoen moet iedereen volop aan de bak. Naast het hotel, is er een Grand Café, een mooi terras aan het water waar je ook een sloep kunt huren. Genieten van een drankje, een heerlijke maaltijd, of heb je wat te vieren? Het kan hier allemaal. Relaxen en ontspannen, dat is waar het hier om draait. Functie eisen: - Je bent gastvrij; - Min. MBO werk- & denkniveau, bij voorkeur relevante opleiding; - ervaring is een grote pré; - pro actief & flexibel; - oplossingsgericht; - zelfstandig werken & maakt je eigen keuzes; - leidinggevende capaciteiten; - goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal (Duits is een pré) - je reist met het OV, of je bent in het bezit van eigen vervoer. Je kunt per direct starten. Vanwege dat het een seizoenbedrijf is, is de locatie afhankelijk van de drukte. De werkzaamheden kunnen tot oktober duren, maar wellicht ook tot december. Wat bieden wij? - Salaris conform CAO Horeca; - een baan voor 24 – 38 uur; - ruimte voor ontwikkeling; - dynamisch bedrijf met een persoonlijke touch

Zelfstandig werkend kok

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Zelfstandig werkend kok Creatief, koken met passie en gaan voor kwaliteit. Is dit wie jij bent? Lees dan snel verder! Ben je beschikbaar voor 32 uur per week van woensdag t/m zondag, dan ben je van harte welkom! Laat jij de gasten genieten van een heerlijk broodje, salade of een diner? Je werkt 4 dagen in de week. De dagen kunnen verschillen. Je kunt per direct starten. Onze opdrachtgever heeft een geweldige ligging op een prachtige plek aan het water. Bij mooi weer, genieten de gasten dan ook van een mooi uitzicht vanaf het grote terras. Ook is er gelegenheid voor o.a. workshops, feesten, partijen en vergaderingen. Functie inhoud: Als zelfstandig werken kok ben jij primair verantwoordelijk voor het mise en place en de bereiding van diverse gerechten voor onze gasten. Jij zorgt voor een goed verloop en bent in staat alles vlekkeloos te laten verlopen in de keuken. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor het signaleren van verbeteringen en de kwaliteit waarborgen in de keuken. Jij hebt passie voor het vak en bent gemotiveerd om van deze keuken een succes te maken. Je loopt de keuken in met bakje koffie of thee, kijkt in de agenda welke reserveringen er zijn voor die dag. Volop begin je aan de mise en place. Een lunch tussendoor, gasten voor het diner en nog een reservering voor een high tea. De bestellingen komen binnen en je geeft door aan de sous chefs wat ze moeten doen. Is het wat rustig, dan check je de voorraden en bestel je de producten die je nodig hebt. Na een drukke, maar leuke dag zorg je dat alles weer schoon en opgeruimd is in de keuken. Nog even doornemen wat er de volgende dag op het menu en in de agenda staat, nog een drankje en dan met een voldaan gevoel naar huis Het is einde van de week, met z’n allen nog even een heerlijk drankje om de week af te sluiten. Sta je niet op het rooster, sluit dan gezellig aan. Functie eisen: - Ervaring in de keuken is een must; - goede communicatieve en sociale vaardigheden; - zelfstandig en gestructureerd kunnen werken; - verantwoordelijkheidsgevoel; - flexibiliteit en een collegiale werkhouding; - weten van aanpakken en stressbestendig. Wat bieden wij? - Salaris conform cao; - werken in een gedreven team; - fulltime of parttime baan; - werken op een toplocatie. Heb jij passie voor het vak en serveer jij alleen maar kwaliteit? Dan is dit jouw kans! Reageer dan snel! Wie weet sta jij binnenkort overheerlijke gerechten voor te bereiden in de keuken van deze geweldige zaak.

Horecamedewerkers

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Enthousiaste horecamedewerkers? Ter uitbreiding van ons horecateam, zijn wij doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers. Waar kom jij te werken? De ene keer kan dit zijn bij een familiebedrijf, een andere keer is dit een restaurant aan het water, of werk je in de catering op Universiteiten in o.a. Groningen, Veendam, Garnwerd en Haren. Jouw werkzaamheden zijn afwisselend en leerzaam. Je werkt zelfstandig, maar bent altijd onderdeel van een gemotiveerd team. Hoe kan een dag in de horeca er uit zien? Met jouw passie voor het vak ben jij de inspirator voor jouw collega’s. Je houdt overzicht, maakt van chaos weer rust en je vindt het prettig om te werken in een dynamische omgeving. Een gastvrije houding naar elke klant, de toerist, de zakenman, de bruid of de bouwvakker. Iedereen is welkom. Met jouw horeca capaciteiten draait het team als een tierelier. Je start jouw dag met een bakje koffie of thee. Samen met de chef kok en jouw collega’s bekijk je de agenda van die dag. De gasten komen al langzaam binnenstromen. Telefoon, reservering voor een lunch op zaterdag, 15 personen. Je noteert alle informatie keurig netjes en zorgt dat de klant die dag nog alle juiste informatie hebt gemaild. De chef kok geeft nog een paar tips. In de middag komen er weer gasten inchecken. Tussendoor gasten voor een kop koffie met wat lekkers, of twee die even een rustig plekje willen om te vergaderen. Voor de restaurants zorg je dat het organisatorisch optimaal verloopt, elke dag weer. In de avond ben je aan het serveren, adviseren en begeleid je jouw team. Of je zorgt dat iedereen op de Universiteit voorzien wordt van een lekkere lunch, een soepje en een gezonde shake. Uiteraard werken de cateringbedrijven vanuit hun eigen keuken, ook daar kan je worden ingezet waar je helpt met voorbereidingen of zorgt dat alle servies weer spic & span is. Een bruiloft of een tuinfeest bij particulieren, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Allerbelangrijkste, de gasten gaan met een tevreden gevoel de deur/tuin uit! Functie eisen: Je bent gastvrij en werkt met een glimlach; Min. MBO werk- & denkniveau, bij voorkeur relevante opleiding; ervaring is mooi meegenomen, maar alles valt te leren; pro actief & flexibel; oplossingsgericht; zelfstandig werken & maakt je eigen keuzes; goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal (Duits is een pré). Wat bieden wij? Salaris conform CAO Horeca; parttime/flex/fulltime; ruimte voor ontwikkeling; dynamisch bedrijven met passie voor de horeca en met een persoonlijke touch.

Staat je vacature
er niet tussen?

Wij helpen jou graag verder bij het vinden van jouw nieuwe horeca baan. Schrijf je in en wij helpen je verder.

Inschrijven
Schrijf je in voor onze vacature alert
Schrijf je in en vind jouw nieuwe baan —

Cafetaria medewerker

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

“koken is zilver, frituren is goud” Onze locatie bevindt zich in de buurt van de bruisende stad Groningen, waar je kunt genieten van een uitgebreid menu. Van een gewone heerlijke eigen gemaakte eierbal tot een friet met Indonesische stoofvlees. Een gezellig familiebedrijf, met een leuk en hecht team. Heb jij al trek gekregen? Lees dan snel verder! De drukte is op de avonden en in het weekend. De zaak is geopend en je gaat aan de slag met voorbereidingen. De deurklingel gaat, de eerste bestellingen komen binnen. Tussendoor gaat de telefoon, deze bestelling moet bezorgd worden. De brommers staan gereed. Het wordt drukker en samen met jouw collega ben je goed samenwerkend team. Tussendoor zorg je dat de counter schoon blijft. Na een drukke dag, opruimen met z’n allen en gezellig afsluiten. Elke dag is weer anders. Een goede service en kwalitatief goede en lekkere producten leveren, is de motto. Je werkt voornamelijk in de avonden. De cafetaria is geopend van 17.00 – 20.00 uur. Ook werk je in het weekend, dan is de zaak geopend tot 20.30/21.00 uur. Ben je 10 – 12 uur beschikbaar of 20 uur, je bent van harte welkom. Zoek je een leuke vaste bijbaan, dan ben je ook van harte welkom! Starten is per direct. Wat neem jij mee? Wij zoeken iemand met een vriendelijke en klantgerichte houding, die bereid is om in een flexibel rooster te werken. Ervaring als cafetaria medewerker is mooi meegenomen. - ervaring en/of affiniteit met werkzaamheden in een cafetaria; - kunnen werken met een kassa; - snel kunnen schakelen; - stressbestendig; - pro actief; - kennis van de Nederlandse taal. Wat bieden wij? - Salaris conform cao; - flexibele werktijden; - vaste uren en met toekomstperspectief; - werken op een leuke locatie.

Assistent Kok

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Assistent Kok Yes, het zomerseizoen is weer begonnen! De terrassen weer open, mensen genieten van een boottochtje, de motoren hoor je weer ronken. Creatief, koken met passie en gaan voor kwaliteit. Is dit wie jij bent? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een assistent kok. Onze opdrachtgever heeft een geweldige ligging op een authentieke plek aan het water. Een mooi dorp in de provincie Groningen. Bij mooi weer, genieten de gasten dan ook van een mooi uitzicht vanaf het grote terras. Ook is er gelegenheid voor o.a. workshops, feesten, partijen en vergaderingen. Wat ga jij doen? Als assistent kok ben jij primair verantwoordelijk voor het mise en place en de overige voorbereidingen van diverse gerechten. Jij zorgt voor een goed verloop en bent in staat alles vlekkeloos te laten verlopen in de keuken. Samen met de chef kok ben jij verantwoordelijk voor het signaleren van verbeteringen en de kwaliteit waarborgen in de keuken. Jij hebt passie voor het vak en bent gemotiveerd om van deze keuken een succes te maken. Je loopt de keuken in met bakje koffie of thee, kijkt in de agenda welke reserveringen er zijn voor die dag. Na overleg met de chef kok, begin je volop aan de mise en place. Een lunch tussendoor, gasten voor het diner en nog een reservering voor een high tea. De bestellingen stromen binnen. Is het wat rustig, dan check je de voorraden of helpt daar waar nodig is. Na een drukke, maar leuke dag zorg je dat alles weer schoon en opgeruimd is in de keuken. Nog even doornemen wat er de volgende dag op het menu en in de agenda staat, nog een drankje en dan met een voldaan gevoel naar huis Wat neem jij mee? Ervaring is een grote pré; beschikbaar fulltime; flexibel; gemotiveerd; representatief; spontaan; bij voorkeur in het bezit van eigen vervoer. Wat bieden wij? Salaris conform cao; flexibele werktijden; werken op een leuke locatie in een mooi restaurant. Heb jij passie voor het vak en serveer jij alleen maar kwaliteit? Dan is dit jouw kans! Reageer dan snel!

Werken in een ander vakgebied?

Horeca toch niet helemaal jouw ding? Kom dan werken in een ander vakgebied!

Schrijf je in voor onze vacature alert