Werken in de Horeca

Veel jongeren werken in de horeca en waarom ook niet! Het is de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en de horeca is een van de leukste branches om in te werken. Lijkt het je leuk om te werken in een voetbalstadion? Kijk dan, tijdens het uitserveren van de drankjes in de skybox, stiekem mee naar de wedstrijd. Of waan je in tropische sferen als barman- vrouw bij de beachclub van Groningen. Maar denk ook aan kantinemedewerker, runner, barista of keukenhulp. Bekijk onze horeca vacatures. Kom sfeer proeven in de horeca!

Wij hebben altijd functies openstaan in de bediening, als keukenassistent, zelfstandig werkend kok, afwasser of achter de bar. Maar ook in de housekeeping zoeken wij assistentie.

Waarom werken in de Horeca?

Wist je dat horeca niet meer of minder is dan de samenvoeging van de woorden hotel, restaurant en café? Horeca vind je dan ook overal en heeft veel uiteenlopende functies. Naast deze diversiteit in banen een geweldige plek om praktische ervaring op te doen. Leer met drie borden lopen, krik je talen zoals bijvoorbeeld Duits op en word een echte teamplayer! Vaardigheden die niet alleen handig zijn voor tijdens je studie, maar ook een aanwinst voor je latere carrière. Daarnaast is werken in de horeca een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen. Hier worden veel vrienden gemaakt! Toekomstige barmannen en -vrouwen, cateringmedewerkers, bedieningsmedewerkers, keukenpersoneel en barista’s in spe, bekijk onze horeca vacatures hieronder.

Voordelen van de Horeca

  • Flexibele werktijden Als student komt je opleiding op de eerste plaats. Het is dan ook van belang dat je bijbaan flexibiliteit biedt. Met werken in de horeca zit dat wel snor. De restaurants, hotels en cafés begrijpen jou, als student, als geen ander en bieden je een rooster dat aansluit bij jouw studie. Zo stel je, jouw ideale bijbaan perfect af op je opleiding. Plan je werk gemakkelijk om je studie heen bij Pro Students.
  • Hospitality leerschool Van de begroeting en het plaatsen van gasten aan tafel tot aan de volgorde van het bestek. De gastvrije manier hoe je mensen benaderd en de vriendelijk glimlach waarmee je uitserveert. In de horeca heb je deze vaardigheden zo onder de knie. Super handig als je een etentje organiseert voor vrienden of voor het eerst op de koffie gaat bij je schoonouders.
  • Dynamische werkomgeving De horeca een dynamische branche waar geen dag hetzelfde is. Iedere dag brengt weer nieuwe verrassingen met zich mee. Je weet namelijk niet van te voren welke mensen er vandaag plaats nemen op je terras of wie bij jou komt borrelen aan de bar. Zo kan het rustig worden of juist extreem druk of dat je door ziekte bij moet springen op een andere afdeling. Laat je verassen door onze horeca vacatures!

Laatste vacatures in de Horeca

Horecamedewerkers

  • Groningen
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Enthousiaste horecamedewerkers🍽 Ter uitbreiding van ons horecateam, zijn wij doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers. Waar kom jij te werken? De ene keer kan dit zijn bij een familiebedrijf, een andere keer is dit een restaurant aan het water, of werk je in de catering op Universiteiten in o.a. Groningen, Veendam, Garnwerd en Haren. Jouw werkzaamheden zijn afwisselend en leerzaam. Je werkt zelfstandig, maar bent altijd onderdeel van een gemotiveerd team. Hoe kan een dag in de horeca er uit zien? Met jouw passie voor het vak ben jij de inspirator voor jouw collega’s. Je houdt overzicht, maakt van chaos weer rust en je vindt het prettig om te werken in een dynamische omgeving. Een gastvrije houding naar elke klant, de toerist, de zakenman, de bruid of de bouwvakker. Iedereen is welkom. Met jouw horeca capaciteiten draait het team als een tierelier. Je start jouw dag met een bakje koffie of thee. Samen met de chef kok en jouw collega’s bekijk je de agenda van die dag. De gasten komen al langzaam binnenstromen. Telefoon, reservering voor een lunch op zaterdag, 15 personen. Je noteert alle informatie keurig netjes en zorgt dat de klant die dag nog alle juiste informatie hebt gemaild. De chef kok geeft nog een paar tips. In de middag komen er weer gasten inchecken. Tussendoor gasten voor een kop koffie met wat lekkers, of twee die even een rustig plekje willen om te vergaderen. Voor de restaurants zorg je dat het organisatorisch optimaal verloopt, elke dag weer. In de avond ben je aan het serveren, adviseren en begeleid je jouw team. Of je zorgt dat iedereen op de Universiteit voorzien wordt van een lekkere lunch, een soepje en een gezonde shake. Uiteraard werken de cateringbedrijven vanuit hun eigen keuken, ook daar kan je worden ingezet waar je helpt met voorbereidingen of zorgt dat alle servies weer spic & span is. Een bruiloft of een tuinfeest bij particulieren, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Allerbelangrijkste, de gasten gaan met een tevreden gevoel de deur/tuin uit! Functie eisen: Je bent gastvrij en werkt met een glimlach; Min. MBO werk- & denkniveau, bij voorkeur relevante opleiding; ervaring is mooi meegenomen, maar alles valt te leren; pro actief & flexibel; oplossingsgericht; zelfstandig werken & maakt je eigen keuzes; goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal (Duits is een pré). Wat bieden wij? Salaris conform CAO Horeca; parttime/flex/fulltime; ruimte voor ontwikkeling; dynamisch bedrijven met passie voor de horeca en met een persoonlijke touch.

Office medewerker

  • Groningen
  • Loondienst
  • Administratief / secretarieel, Horeca / evenementen

Front Office medewerker Het visitekaartje van het bedrijf Hoe ziet jouw dag eruit? Jouw glimlach en gastvrije uitstraling, zorgen er voor dat de gasten zich welkom voelen. Jij bent het eerste aanspreekpunt. Er komen nieuwe gasten aan die zich bij jou aan de balie melden. Hoe gaat het? Heeft u een goeie reis gehad? Heeft u nog wensen? Je voorziet de gasten van de juiste informatie. Vertelt nog wat leuke dingen over de locatie, wat is er te doen in de omgeving en wenst ze dan een fijn verblijf. Alles heb je verwerkt in het CRM systeem. Een telefoontje, een gast met een vraag over de WIFI code. De telefoon blijft rinkelen. Maar jij kan snel schakelen en raakt niet in paniek. Een aantal gasten willen die avond een tafel reserveren. Dit regel jij bij jouw collega. Wat bieden wij? Een baan met toekomstsperspectief; salaris conform CAO; mogelijkheden voor ontwikkeling; reiskostenvergoeding; voordeeltjes vanuit de werkgever; een gezellig en dynamisch team. Wat neem jij mee? Relevantie werkervaring stressbestendig; je kunt snel schakelen; flexibel en bereid om ook avonden en weekenden te werken; communicatief ben je goed vaardig; je beheerst de Nederlandse & Engelse taal in woord en geschrift. Ben jij het gastvrije visitekaartje? Reageer dan snel! Wij nemen binnen één werkdag contact met jou op.

Voedingsassistent

  • Groningen
  • Tijdelijk
  • Horeca / evenementen, Schoonmaak, Zorg / welzijn

Voedingsassistent 🥛🍏🥪 Geduld en tact in de wereld van de voedingszorg Jij bent degene die zorgdraagt voor het bereiden en serveren van voedingsmiddelen aan de patiënten, maar jouw rol gaat verder dan dat. Als voedingsassistent creëer je ook een gastvrije en ondersteunende omgeving voor patiënten tijdens de maaltijden. Met een glimlach, vriendelijke woorden en een luisterend oor, voed je niet alleen hun lichaam, maar ook hun geest. Jij als voedingsassistent bent van essentieel belang voor het welzijn van patiënten. Ben jij klaar om het verschil te maken? Lees verder en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een betere zorgervaring voor de patiënten. Hoe ziet jouw werkdag er uit? Elke werkdag ontvang jij van jouw teamleider de juiste instructies. Samen met jouw collega’s neem je deel aan het werkoverleg. Je weet daarna precies wat je moet doen. Het bereiden van voedingsmiddelen en het serveren van deze middelen bij de patiënten. Op het juiste tijdstip zorg jij dat de patiënt het juiste ontvangt en eet/drinkt. Je hebt daarbij goed in kaart wat de hoeveelheden en wat de dieetregels zijn. Met jouw inzicht, signaleer je wanneer de patiënt een eet- of drinkproblematiek heeft. Wanneer alles geserveerd is, zorg je dat de keuken weer spic en span is. Nu even tijd voor de administratie. Is de voorraad nog op peil? Moet je nog wat bestellen? Check, houdbaarheidsdatum is nog correct. Nog even kort overleg met de verpleegkundige, wellicht kan je nog ondersteunen op de afdeling. Met jouw gastvrije houding zorg je tussendoor voor een bakje koffie en thee voor de bezoekers. Het gaat om een baan ter vervanging van ziekte. De duur is dus onbekend. Starten is vanaf september. De dagen in september zijn reeds vast gelegd. Daarna wordt voor de periode erna de dagen met jou kort gesloten. Je werkt in ieder geval ca. 16 uur/2 dagen per week. De werktijden zijn tussen 08.00 – 17.00 uur Functie eisen: - Relevante opleiding, minimaal MBO niveau II; - bij voorkeur relevante werkervaring of het sluit goed aan op jouw studie; - kennis van de HACCP richtlijnen; - VOG (geldig) – bij een nieuwe aanvraag worden de kosten betaald; - Hepatitis B vaccinatie of bereid zijn om deze te halen; - niet bang zijn voor bloed & naalden. Wat bieden we jou? - Bruto uurloon op basis van schaal 25 – CAO Ziekenhuizen; - leuke werkplek in de zorg; - dynamisch en zorgzaam team. Heb je interesse? Reageer dan snel! Je kunt reageren door op de onderstaande button te klikken. Wij nemen binnen één werkdag contact met jou op.

Staat je vacature
er niet tussen?

Wij helpen jou graag verder bij het vinden van jouw nieuwe horeca baan. Schrijf je in en wij helpen je verder.

Inschrijven
Schrijf je in voor onze vacature alert
Schrijf je in en vind jouw nieuwe baan —

Medewerker Bediening

  • Veendam
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

Horecatoppers gezocht, vaste uren! Op zoek naar een (bij)baan vanaf nu? Lees dan snel verder! Je kunt per direct starten! Ben je beschikbaar van donderdag tot en met zondag? Op basis van het rooster worden jou dagen ingepland. Een glimlach, een gastvrije houding, maakt dat jouw gasten tevreden weer naar huis gaan. Nagenietend van een lunch, een bakje koffie met wat lekkers zoet of een heerlijk diner. Onze opdrachtgever heeft een sfeervol restaurant in het centrum van Veendam. Bij mooi weer, genieten de gasten van hun versnapering op het grote terras. Een lunch, een brunchbox, een high tea, high wine of beer, het kan hier allemaal. Heb je wat te vieren, dan is er ook catering mogelijk. Elke dag begin jij met frisse wind aan jouw werkdag. Je kijkt in de agenda welke reserveringen er zijn. Dan weet je ook welke voorbereidingen je moet doen. Tafels reserveren, zorgen dat het servies, de glazen en het bestek schoon en wel klaar staan. Gasten stromen al binnen, de eerste koffies worden gezet. Na een drukke lunch, even op adem komen en dan op naar het diner. Tussendoor zorg je dat de tafels schoon blijven. Is het druk in de keuken, steek je daar ook de handen uit de mouwen. Even een lading bestek poleren. Pfff, een drukke dag. Nu zelf nog even na kletsen met jouw collega’s en dan lekker naar huis. Jouw werkdagen zijn van donderdag tot en met zondag, eventueel ook de woensdag. De werktijden liggen tussen 10.00 – 21.00 uur. Functie-eisen: - Ervaring in de horeca is een pré; - je bent gastvrij en werkt met een glimlach; - leergierig en het leuk vinden om in de horeca te willen werken; - kennis van de Engelse en/of Duitse taal is mooi meegenomen; - zelfstandig kunnen werken; - een flexibele werkhouding; - bij voorkeur woonachtig in Veendam of nabije omgeving; - of in het bezit zijn van eigen vervoer (vanuit veel plaatsen is het ook goed te doen met het OV). Wat bieden wij: - Beloning conform Horeca CAO; - vaste uren; - leuk en vakkundig team; - baan met toekomstperspectief. Ben jij die gastvrije horecatopper? Reageer dan snel! Solliciteren kan door op onderstaande button te klikken. Wij nemen binnen één werkdag contact met jou op.

Meewerkend hoofd bediening

  • Loppersum
  • Loondienst
  • Horeca / evenementen

“Horeca is een passie” Een pittoreske dorp vlakbij Groningen, een hotel authentiek en modern, kwaliteit en personal touch staat voorop… wie wil daar nu niet werken? Lees snel verder en grijp deze mooie kans! Hoofd bediening, die samen met het team zorgt voor een totale gastvrijheid, elke dag weer wil inzetten om de kwaliteit naar een next level te tillen. Met jouw passie voor het vak ben jij de inspirator voor het jonge team. Je houdt overzicht, maakt van chaos weer rust en je vindt het prettig om te werken in een dynamisch bedrijf. Een gastvrije houding naar elke klant, de toerist, de zakenman, de bruid of de bouwvakker. Iedereen is welkom. Met jouw leidinggevende capaciteiten draait het team als een tierelier. Je start jouw dag met een bakje koffie of thee. Samen met de chef kok bekijk je de agenda van die dag. De hotelgasten komen al langzaam binnenstromen in de ontbijtzaal. Daar weet het ontbijtteam precies wat ze moeten doen. Dit heb jij al keurig netjes vast gelegd. Telefoon, reservering voor een lunch op zaterdag, 15 personen. Je noteert alle informatie keurig netjes en zorgt dat de klant die dag nog alle juiste informatie hebt gemaild. De chef kok geeft nog een paar tips. In de middag komen er weer gasten inchecken. Tussendoor gasten voor een kop koffie met wat lekkers, of twee die even een rustig plekje willen om te vergaderen. Voor de restaurants zorg je dat het organisatorisch optimaal verloopt, elke dag weer. In de avond ben je aan het serveren, adviseren en begeleid je jouw team. Buiten het seizoen is het rustig, maar in het seizoen moet iedereen volop aan de bak. Elke week zit het hotel vol met gasten die een arrangement hebben voor vijf dagen. Allerbelangrijkste, de gasten gaan met een tevreden gevoel de deur uit! Het hotel bestaat uit 64 hotelkamers, waarvan er 37 in de nieuwe vleugel zijn gevestigd. Samen met een nieuwe ontbijtzaal en een nieuwe keuken, transformeert het hotel langzaam naar een moderne locatie. Genieten van een drankje kan in de royale bar & lounge. Relaxen en ontspannen, dat is ook mogelijk in de mooie Spa ruimte Uiteraard is er gelegenheid voor events, vergaderingen, bruiloften etc. Functie eisen: - Je bent gastvrij; - min. MBO werk- & denkniveau, bij voorkeur relevante opleiding; - ervaring is een grote pré; - pro actief & flexibel; - oplossingsgericht; - zelfstandig werken & maakt je eigen keuzes; - leidinggevende capaciteiten; - goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal (Duits is een pré); - je reist met het OV, of je bent in het bezit van eigen vervoer. Wat bieden wij? - Salaris conform CAO Horeca; - fulltime baan (32-38 uur) met toekomstperspectief; - ruimte voor ontwikkeling; - dynamisch bedrijf met een persoonlijke touch. Ben jij de gastvrije nieuwe collega, die alles regelt tot in de puntjes? Reageer dan snel!

Werken in een ander vakgebied?

Horeca toch niet helemaal jouw ding? Kom dan werken in een ander vakgebied!

Schrijf je in voor onze vacature alert